De PowerShot A470

De PowerShot A470 is een goedkope standaard compactcamera voor dagelijks gebruik. Echt klein en licht is de A470 niet (4×5,5×10,5 cm),   Inclusief de SDHC geheugenkaart en 2 penlite (AA) batterijen weegt de A470 240 gram. Er zit geen doorzichtzoeker in, je kunt dus alleen op het schermpje kijken. De A470 heeft een zoombereik van 3,5 keer, namelijk van 38 tot 132 mm.

 

De fotokwaliteit is niet uitzonderlijk goed, maar juist met de beperkte handmatige instellingen stijgt de A470 uit boven de meeste andere camera’s met een oordeel redelijk tot goed. Dit zagen we vooral in de kleurweergave test en bij de praktijkfoto’s die we maakten, waarbij het portret binnenshuis met en zonder flits goed was. Het handmatig scherpstellen bij weinig licht, zonder flits, leverde goed resultaat op.  Let wel, je kan de camera handmatig alleen maar afstellen op oneindig (of macro). Het automatisch scherpstellen van het object op 2 m afstand ging daarentegen juist matig.

 

De macrofunctie van de A470 is zeer goed. Je kunt je onderwerp in de macrostand tot 1 cm naderen. Zo kun je een oppervlak van 2 vierkante centimeter beeldvullend en scherp op de foto krijgen. Opvallend is dat de tijd tussen 2 losse foto’s relatief snel is (1,5 seconden).

 

De foto’s van 7,1 megapixel kun je met goede kwaliteit tot bijna A2 formaat laten afdrukken (150 dpi). Met 300dpi maak je uitstekende fotoprints van bijna een A4tje en met 240 dpi maak je bijna een A3 print.