Restaurant Wijkers

Omdat het een moeilijke tijd is voor de horeca, wil ik iedereen aanraden naar het restaurant van mijn vriendin te gaan. Haar menukaart ziet er volgt uit.

 

DRIEGANGEN KEUZEMENU. 47,50

Onder een driegangen menu verstaan wij een menu opgebouwd uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Deze drie kunt u vrij kiezen uit de kaart.


U kunt ook voor een los voor-, hoofd-, of nagerecht kiezen voor de volgende vaste prijzen.

Voorgerechten. 14.50
Hoofdgerechten. 29.50
Nagerechten. 12.50

Omdat niet alle gerechten binnen de menuprijs passen en wij u toch in de gelegenheid willen stellen om te kunnen genieten van exclusievere ingrediënten, is bij sommigen van deze gerechten een supplement toegevoegd.

Naast de reguliere kaart bereiden wij ook een extra weekspecialiteit. Uiteraard kan deze weekspecial in het driegangen menu gevoegd worden. Wij willen graag voor al onze gasten het beste op tafel zetten.

Bij grote gezelschappen vragen wij dan ook u te beperken in het aantal variaties; vanaf 8 personen maximaal 4 verschillende gerechten per gang. Vanaf 15 personen maximaal 3 verschillende gerechten per gang.
Wij accepteren Visa, Mastercard/Eurocard en contant geld, maar prefereren PIN of cheques.


Voorgerechten / Starters. 14,50
Thaise vissoep met gamba’s, citroengras en kokosmelk
Thai fish-soup with shrimp, lemongrass and coconutmilk
Garnalenkroketten van Hollandse garnalen, geserveerd met gefrituurde peterselie en dille mayonaise
Shrimp Croquettes made from Dutch (grey) shrimp, served with lemon and deep-fried parsley
Gamba’s (6) gebakken in olijfolie en knoflook, afgeblust met witte wijn. of van de grill geserveerd met aïoli van gerookte knoflook
Jumbo shrimp (6) baked in olive-oil with garlic and white wine. or from the grill served with smoked garlic mayonnaise
Gefrituurde viskoekjes met gember en laos, geserveerd met salade van kouseband
Fried fish galettes with ginger and laos, served with cow-pea salad
Bruschetta met tomaat en basilicum en bruschetta met kippenlever, salie en marsala
Bruscetta with tomato and basil and bruscetta with chicken-liver, sage and marsala
Spinazie Salade van Italiaanse wilde spinazie met bacon, champignons en honing bacondressing
Spinach Salad from Italian wild spinach, bacon, mushrooms and honey-bacon vinaigrette
Taco salade, gekruid gehakt op ijsbergsla in een tortilla met zure room, cheddar kaas, jalapenõs en guacamole
Taco Salad with spiced ground beef, served on iceberg lettuce in a tortilla shell and topped with sour cream, guacamole, cheddar cheese, jalapenõs and kidney beans
Artisjok met groene kruidenvinaigrette
Artichoke with green herb vinaigrette
Gemarineerde geitenkaas met pijnboompitten en geroosterde paprika Marinated goat cheese with pine-nuts and roasted red pepper
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti with olive oil, garlic and hot pepper


Hoofdgerechten / Maincourses. 29,50
Gegrilde Zalm met rucola, balsamico azijn en pecorino kaas
Grilled Salmon, with rocket lettuce, balsamic vinegar and pecorino cheese
Gamba’s (12), gebakken in olijfolie met knoflook en afgeblust met witte wijn, geserveerd met frieten en salade of van de grill geserveerd met mayonaise van gerookte knoflook
Jumbo Shrimp (12) baked in olive oil with garlic and white wine, salad and home fries or from the grill served with smoked garlic mayonnaise
Bouillabaisse met knoflookcroutons en aïoli
Bouillabaisse with garlic croutons and sauce rouille
Kip Diavola, licht geblakerd door het hellevuur met saus van citroen, olijfolie, oregano, en knoflook
Chicken Diavola, slightly charred by hellfire, with lemon, olive oil, oregano and garlic
Biefstuk Blonde D’Acquitaine met gesmoorde uien en champignons (+ fl.4,00)
Steak Blonde D’Acquitaine with smothered onions and mushrooms (+ fl.4,00)
Eendenborstfilet met gepofte knoflook en honing-gevogelte jus (+fl.4,00) Breast of duckling with roasted garlic and honey gravy (+ fl.4,00)
Weekspecialiteit, vraag de bediening wat de keuken deze week heeft bedacht Weekspecialty, ask the servers what the cooks inspired this week
Teriyaki Beef, roergebakken biefstuk en groenten met teriyaki saus, rijst en atjar
Teriyaki Beef, stirfried steak and vegetables with teriyaki sauce, rice and atjar
Cordero Almendrado, spaanse lamsstoof met amandelen en kaneel
Cordero Almendrado, spanish stew of lamb with almonds and cinnamon
Burrito, Mexicaanse maïstortilla gevuld met gekruid gehakt en groenten, geserveerd met cheddar kaas, guacamole, zure room, salsa en ijsbergsalade Burrito, Mexican flour tortilla filled with spiced ground beef, vegetables, topped with cheddar cheese, guacamole, sour cream and salsa
Burrito, als boven maar dan vegetarisch
Burrito, as above but in a vegetarian manner
Risotto met porcini en parmezaanse kaas
Risotto with Italian dried mushrooms and parmesan cheese

Nagerechten / Desserts. 12,50
Colonel, limoen sorbet ijs met wodka en soda
Colonel, lime sherbet ice with vodka and sodawater
Key Lime Pie, met frisse vulling van zoetzure limoen en zachte meringue
Key Lime Pie filled with sweet-sour lemon and lime curd, topped with soft meringue
Chocolade Truffel taart van Christopher Hartley
Chocolate truffle pie of Christopher Hartley
Profiterolles, zelfgemaakte soesjes met vanille ijs en overgoten met warme chocolade saus
Profiterolles, puffs filled with vanilla ice and topped with warm chocolate sauce
Bananentrifle met butterscotch en madeira
Banana trifle with butterscotch and madeira
Vruchtensoep met vijf kruiden specerij en mango-sorbetijs
Fruit soup with five spices and mango ice-cream
Koffie met likeur/ Mixed Coffees Irish, – French, -(Grand Marnier) en Mexican Coffee (Kahlua en Tequila)


Dessert Wijnen/Dessert Wines

Muscat de Rivesaltes
Ontzettend aromatisch, abrikoos, perzik, honing etc./aromatic, apricot, peach, honey etc.

7.50
Caprichio de Goya. Vino de Licor Moscatel. Gran Reserva.
De enige dessert wijn die zich kan verweren tegen chocolade
7.50
the only dessert wine that holds against chocolate
7.50

Koffies
Koffie/ Espresso
3.00
Dubbele espresso
5.25
Cappuccino
3.25
Koffie verkeerd
3.50
Thee (diverse soorten)
2.50
Bonbons, de beroemde handgemaakte van Kees Raat. Per stuk
2.00

Koffie van branderij Boot uit Baarn.
Geen melange maar zuivere koffie van Panama Arabica.
Alle koffie kan als decafé worden geserveerd van Haïti Arabica koffie.
coffee from a small burner in Baarn, not a blend but pure coffee of Panama Arabica
All coffees can be served as decaf from Haiti Arabica Coffee

Gedistilleerd Buitenlands

Gordon’s Gin
7.50
Famous Grouse Whikey
7.50
Bacardi rum
7.50
Wodka Stolichnaya
7.50
Cuervo Tequila
6.50
Cuervo Gold
7.50
Southern Comfort
7.50

Cognacs en Digestieven

Calvados Sempe VSOP
9.50
Armagnac Janneau
7.50
Grappa Friulana Nonino
7.50
Grappa Pinot Grigio
9.50
Cognac Bernard Boutinet
7.50
Courvoisier
7.50
Hennessy
7.50
Vecchia Romagna
7.50
Courvoisier VSOP
9.50
Martell VSOP
9.50
Remy Martin VSOP
9.50
Calavados Pere Magloire
7.50
Marc de Bourgogne l’Heritier
7.50

Whiskeys

Famous Grouse Whisky
7.50
Jameson Irish Whiskey
7.50
William lawsons Whisky
7.50
FourRoses bourbon
7.50
Jack Daniels Whiskey
7.50
Johnny Wlker Black Label
9.50
Glenmorangie
9.50
Glenfiddich
9.50
Southern Comfort
7.50

Likeuren

Grand Marnier
7.50
Cointreau
7.50
Dom Benedictine
7.50
Drambuie
7.50
Tia Maria
7.50
Kahlua
7.50
Amaretto
7.50
Sambuca
7.50
Baileys
7.50

Waters

San Pellegrino 0.75 l
7.50
Panna 0.75 l
7.50
Spa Marie Henriette 0.5 l
6.00